Vakantie in Griekenland? Dit is handig om te weten!

Een warm land, lekker eten, mooie stranden, gezellige dorpjes en steden. Wat wil je nog meer. Griekenland heeft het praktisch allemaal. Vakanties staan vaak in het punt van tot rust komen, maar ook plezier, avontuur en gezelligheid. Ook nog wat cultuur beleven om zo tot nog meer plezier te komen. Een land moet je liggen en mensen kiezen vaak voor een land waar ze zich of vertrouwd bij voelen door belevingen van andere mensen of foto’s. Hier dus een paar redenen waarom Griekenland het perfecte vakantieland is.

Makkelijk reizen

Naar Griekenland is rechtstreeks maar 3,5 uur vliegen waardoor je makkelijk op de dag dat je vliegt nog wat kan doen maar ook voor een weekendje weg een ideale vakantiebestemming door dat het dus niet super ver is. Ook wat betreft bagage is het niet ingewikkeld. Vooral als je maar een paar dagen weg bent, heb je genoeg aan een weekendtas heren of dames. Het is in Griekenland vaak mooi weer waardoor veel kleding niet nodig is, wat ruimte bespaart. Wel is het belangrijk dat je voor het reizen een stevige tas hebt. Een rieten boodschappentas is dan niet per se waar voor zou gaan.

Veel opties

Doordat Griekenland veel eilanden heeft, heb je veel keuze in waar je wil verblijven. Je kan voor eilanden kiezen die veel gekozen worden onder Nederlandse toeristen maar ook zou je naar andere eilanden kunnen gaan. Hier een aantal leuke eilanden of steden in Griekenland waar je een heerlijke vakantie kan beleven:

  • Kos, het eiland waar je de echte Nederlander wilt uithangen en veel wil fietsen. Alles is makkelijk te bereiken met de fiets, wat ook geen straf is met al het mooie uitzicht, onderweg kan je ook makkelijk flamingo’s spotten.
  • Kreta, het grootste maar ook het populairste Griekse eiland. Bekende en mooie stadjes met mooie stranden en gebouwen.
  • Rhodos, een eiland vol culturele hotspots zoals de vlindervallei, eeuwenoude gebouwen, mooie stranden van zowel zand als kiezel.
  • Lesbos, een veelzijdig maar mysterieus eiland waar veel traditionele huizen zijn en schilderachtige dorpen. Een rijke geschiedenis
  • Thessaloniki, de op een na grootste stad van Griekenland met veel mooie oude gebouwen, sfeervolle restaurantjes en leuke winkeltjes.
  • Chania stad, een mooie stad op Kreta en ook een van de meest pittoreske en gezellige plekken van het eiland.

Naast de vele keuzes in locaties heb je ook veel diversiteit in activiteiten die je kan doen waardoor je altijd wel weer terug kan komen naar Griekenland. Of het nou actief bezig zijn is of relaxed, het is een waterrijk land waar je je niet verveeld.

Cultuur

Veel mensen gaan ook naar Griekenland door de oude gebouwen en de verschillende architectuur. Het ene dorpje heeft veel kleurrijke huizen terwijl het andere dorpje vooral kleuren zoals wit, beige, grijs en andere lichte en neutrale kleuren heeft. Maar ook modernere steden die je er niet tussen zou denken. Ook eten is deel van de cultuur die veel mensen aantrekt. Verder is het natuurlijk aan jou om te beslissen of jij het ook waard vind om eens een kijkje in Griekenland te nemen.

Het weer in Thessaloniki