Het weer op Corfu
Weer & Klimaat op Thessaloniki

Weer Thessaloniki

Is het weer in Thessaloniki altijd goed te noemen? Nee, dat is zeker niet het geval. Eigenlijk alleen in de maanden juni tot en met september is het overwegend lekker weer in deze stad. Tijdens die periode is het vrij warm, terwijl de hoeveelheid regen meevalt.

In de wintermaanden is dit compleet anders. In de winter is het in Thessaloniki koud en nat. Er valt behoorlijk veel regen, terwijl de gemiddelde temperatuur in december bijvoorbeeld niet boven de 7 graden Celsius uitkomt. Het Thessaloniki weer is dan ook niet te vergelijken met het weer in andere delen van Griekenland. Dit is puur het gevolg van de ligging van Thessaloniki.

Wil je graag van een heerlijke zonvakantie in Thessaloniki genieten? Dan kun je het beste in juni, juli, augustus en/of september in deze stad verblijven. Tijdens deze periode geniet je van de meeste zonuren en het minste regen.

Het weer deze week op Thessaloniki

Het klimaat in Thessaloniki

Doordat Thessaloniki vrij noordelijk gelegen is, zijn de winters relatief koud. Dat is ook te danken aan het mediterraan klimaat; dit klimaat kenmerkt zich door warme zomers, maar ook door koude winters. Opvallend bij Thessaloniki is met name de hoeveelheid regen die valt. In het late najaar, in de winter en in het vroege voorjaar valt er echt veel regen. Als je in die periode naar Thessaloniki toe gaat, kun je alvast een poncho in jouw koffer stoppen.

Het mediterraan klimaat zorgt overigens voor de volgende gemiddelde temperatuur per maand: