Slechts weer in Thessaloniki? Dit zijn leuke (overdekte) uitstapjes!

Thessaloniki, de bruisende stad aan de Egeïsche Zee, staat bekend om zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur en heerlijke keuken. Maar wat als het weer niet meewerkt en je plannen voor een dagje buiten in het water vallen? Geen zorgen! Thessaloniki heeft genoeg te bieden, zelfs bij slecht weer.

Musea in Thessaloniki

Een bezoek aan de vele musea van de stad is een uitstekende manier om een regenachtige dag door te brengen. Het Archeologisch Museum van Thessaloniki is een schatkamer van artefacten uit de oudheid, met tentoonstellingen die teruggaan tot de prehistorie. Bewonder prachtige beeldhouwwerken, aardewerk en sieraden die de rijke geschiedenis van de regio weerspiegelen.

Een andere culturele hotspot is het Museum voor Hedendaagse Kunst van Thessaloniki (MOMus). Hier kun je genieten van moderne kunstwerken van Griekse en internationale kunstenaars. De permanente collectie en wisselende tentoonstellingen bieden een fascinerende kijk op de evolutie van kunst door de jaren heen.

Voor diegenen die geïnteresseerd zijn in de Byzantijnse geschiedenis, is een bezoek aan het Byzantijns Museum van Thessaloniki een must. Het museum herbergt een indrukwekkende collectie iconen, fresco’s en andere religieuze artefacten uit de Byzantijnse periode.

Als je de voorkeur geeft aan een meer interactieve ervaring, is het Wetenschapscentrum en Technologiemuseum van Thessaloniki een boeiende optie. Dit museum is perfect voor gezinnen en biedt hands-on tentoonstellingen en educatieve activiteiten over wetenschap en technologie.

Overdekte winkels en horeca

Voor degenen die van winkelen houden, is het overdekte winkelcentrum Mediterranean Cosmos een ideale plek om te ontsnappen aan de regen. Met een breed scala aan winkels, restaurants en entertainmentopties biedt dit winkelcentrum een perfecte mix van ontspanning en winkelplezier.

Vergeet ook niet te genieten van de heerlijke Griekse keuken in een van de vele tavernes of restaurants in de stad. Proef lokale lekkernijen zoals moussaka, souvlaki en feta, en geniet van de warme gastvrijheid van de Griekse cultuur.

Thessaloniki heeft genoeg te bieden, zelfs als het weer niet meewerkt. Of je nu kiest voor een culturele duik in de musea, een winkeluitje in een overdekt winkelcentrum of simpelweg genieten van de lokale keuken, deze stad zal je zeker betoveren, zelfs op een regenachtige dag.

Het weer in Thessaloniki