In deze 5 restaurants moet je gegeten hebben

Ben je op dit moment van een heerlijke vakantie in Thessaloniki aan het genieten? Of vertrek je binnenkort naar deze gezellige Griekse stad? In beide gevallen hebben wij een handige tip voor je; ga naar onderstaande 5 restaurants toe. Deze 5 restaurants behoren namelijk tot de leukste, gezelligste en lekkerste restaurants van de gehele stad.

To Polio Hamam

Dit is één van de meest unieke restaurants van de gehele stad. Dit restaurant bevindt zich namelijk in een historische hamam. Dit is een bouwwerk uit de Ottomaanse tijd en ziet er waanzinnig uit. Iets wat ook waanzinnig is, is het uitzicht dat je vanuit dit restaurants hebt.

In dit restaurant kun je allerlei specialiteiten bestellen. Wij raden je hierbij ook aan om een lekker kopje koffie te bestellen. De koffie in dit restaurant is echt subliem.

Elinidis

In Thessaloniki is het een gewoonte om veel gebakjes te eten. Hier zijn de Grieken zelf ook dol op; als je de Griekse cultuur en keuken wilt proeven, zou je daarom zelf ook Griekse gebakjes moeten eten. Daarvoor ben je bij het restaurant Elinidis aan het juiste adres.

In dit restaurant vind je een ware specialiteit; Bougatsa. Dit is een broodje van filodeeg gemaakt met daarin een zoete vulling. Dit kan bijvoorbeeld roomkaas of custard zijn. Niet alleen Bougatsa is een ware specialiteit, maar ook Trigono. Dit is een driehoekje van filodeeg dat gevuld wordt met custard. Ook dit is erg smaakvol in het restaurant Elinidis.

Kitchen Bar

Wil je in Thessaloniki heerlijk lunchen? Dan raden wij je aan om naar de oude haven toe te lopen en bij de Kitchen Bar plaats te nemen. Dit is volgens ons één van de leukste en gezellige restaurants van heel Thessaloniki. Je geniet in dit restaurant van een gezellige sfeer, waarbij de open keuken direct opvalt.

Op de menukaart van dit restaurant vind je tal van gerechten. Je kunt voor de standaard gerechten kiezen, maar je kunt ook voor Griekse specialiteiten kiezen. Als je dan toch in Griekenland bent, raden wij de Griekse specialiteiten zeker aan.

Karabourno

Ben je gek op vis? Dan kun je niet om het restaurant Karabouorno in Thessaloniki heen. Dit restaurant is iets buiten de stad gelegen, maar wij raden je toch aan om hier naar toe te gaan. Stap in de taxi, stap bij het restaurant uit en neem plaats aan één van de gezellige tafels.

In dit restaurant heb je twee keuzes; je kunt voor een normaal visgerecht kiezen of je kunt allerlei hapjes op tafel neer laten zetten. Nog een gratis tip vanuit onze kant; bestel meerdere flessen wijn. De wijnen in dit restaurant zijn namelijk heerlijk.

Panellinio

Tot slot raden wij het restaurant Panellinio aan. Naar dit restaurant komen vooral de locals toe, waardoor je van een super gezellige sfeer geniet. Bovendien kun je in dit restaurant uit tal van lekkere recepten kiezen. Dit gezellige restaurant is te vinden vlakbij de haven van Thessaloniki. Bereid je wel alvast voor op keuzestress; het aanbod van gerechten is vrij divers.

Het weer in Thessaloniki