Deze dorpen rondom Thessaloniki moet je gezien hebben

Thessaloniki staat bekend om zijn rijke geschiedenis, levendige cultuur en prachtige stranden. Maar net buiten de stadsgrenzen liggen enkele pittoreske dorpen die de moeite waard zijn om te verkennen. Hier zijn enkele van de leukste dorpen in de buurt van Thessaloniki die je niet mag missen.

Arnaia

Op ongeveer 70 kilometer ten zuidoosten van Thessaloniki bevindt zich het charmante dorp Arnaia. Dit dorp, dat dateert uit de Byzantijnse periode, wordt gekenmerkt door smalle geplaveide straatjes, traditionele stenen huizen en kleurrijke bloemen die de straten opfleuren. Bezoekers kunnen genieten van lokale specialiteiten in gezellige tavernes en de rijke geschiedenis ontdekken in het Byzantijns Museum van Arnaia.

Ammouliani

Hoewel technisch gezien een eiland, verdient Ammouliani een plekje op deze lijst vanwege zijn nabijheid tot Thessaloniki. Bereikbaar per veerboot vanuit het dorp Tripiti, biedt Ammouliani kristalheldere wateren, witte zandstranden en een ontspannen eilandatmosfeer. Verken de charmante haven, proef verse visgerechten in lokale tavernes en ontdek de ongerepte natuur tijdens een wandeling over het eiland.

Afytos

Gelegen op het schiereiland Kassandra, op ongeveer 80 kilometer van Thessaloniki, is Afytos een schilderachtig dorp met een adembenemend uitzicht op de Egeïsche Zee. De geplaveide straten, traditionele stenen huizen en levendige bloemrijke pleinen creëren een idyllische setting. Verken de ambachtelijke winkels, proef lokale wijn in de tavernes en bewonder de zonsondergang vanaf de klifpaden.

Taxiarchis

Voor degenen die houden van een bergachtige omgeving, is Taxiarchis, op ongeveer 50 kilometer ten noordwesten van Thessaloniki, de ideale bestemming. Dit traditionele dorp is omgeven door dichte bossen en biedt frisse berglucht. Bezoek de oude kerken, maak een wandeling door de natuurlijke paden en geniet van de rustige sfeer die dit bergdorp te bieden heeft.

De dorpen rondom Thessaloniki belichamen de diversiteit van de Griekse cultuur en natuur. Of je nu op zoek bent naar historische charme, eilandparadijzen, prachtige uitzichten of bergachtige sereniteit, deze dorpen hebben voor elk wat wils. Verlaat de bruisende stad even en ontdek de verborgen schatten van deze betoverende Griekse dorpen.

Het weer in Thessaloniki