De beste stranden in Thessaloniki

Gaat je voorkeur uit naar een heerlijke vakantie waarbij je ook van het strand kunt genieten? Dan is het voor de hand liggend om bijvoorbeeld naar een Spaanse stad toe te gaan. Als je het eens anders wilt doen, kun je ook naar de Griekse stad Thessaloniki toe gaan. Dit is een stad die aan de kust gelegen is, een stad met een rijke historie en een stad waarin heel veel te doen is.

Wil je even tot rust komen en van het zonnetje genieten? Ook dat is mogelijk in Thessaloniki. Als je in deze stad van een heerlijke stranddag wilt genieten, kun je het beste voor één van onderstaande stranden kiezen.

Halkidiki

Als je het niet erg vindt om een uurtje te rijden, kun je het beste naar Halkidiki toe gaan. Dit is een populaire badplaats op iets minder dan een uur rijden vanaf Thessaloniki. Bij deze badplaats vind je veel gezellige terrasjes, een gezellige boulevard én een prachtig zandstrand.

Sterker nog; bij deze badplaats vind je meerdere zandstranden terug. Volgens experts en toeristen zijn dit bovendien stranden die onwijs mooi zijn. Sommige experts geven aan dat deze stranden behoren tot de mooiste zandstranden van heel Griekenland.

Bijkomend voordeel: in Halkidiki is het nog niet super toeristisch. Op de stranden bij deze badplaats is het behoorlijk stil, waardoor je echt heerlijk tot rust kunt komen. Wil je graag een verfrissende duik nemen? Het azuurblauwe en heldere water nodigt daartoe absoluut uit. Neem een verfrissende duik en geniet daarbij van de heerlijke temperaturen.

Perea Beach

Wil je liever iets dichter bij de stad Thessaloniki blijven? Dan kun je het beste naar Perea Beach toe gaan. Dit is de naam van een voorstadje van Thessaloniki; bij dit stadje vind je meerdere, heerlijke zandstranden.

De historie van dit stadje is overigens vrij rijk te noemen. In het verleden kochten namelijk veen rijke mensen die in Thessaloniki woonden een vakantiehuis in Perea. In bijvoorbeeld de weekenden trokken de rijken naar hun vakantiewoningen toe, waar ze even volledig tot rust konden komen.

Met dank aan dit verleden heeft Perea zich flink weten te ontwikkelen. Dit voorstadje van Thessaloniki is daardoor erg gezellig geworden. Je kunt heerlijk over de boulevard heen struinen, je kunt uit tal van restaurants op de boulevard kiezen en je kunt heerlijk bijkomen op het strand.

Belangrijkste voordeel van Perea Beach: dit bevindt zich op relatief korte afstand van Thessaloniki. Je kunt hierdoor in de ochtend de stad ontdekken, waarna je in de middag heerlijk op het strand kunt liggen. Zo’n gevarieerde stedentrip klinkt heerlijk, niet waar?

Extra tip: maak een fietstocht langs de kustlijn

Wil je vooral genieten van de prachtige kustlijn van Thessaloniki? En hoef je niet zo nodig met je handdoekje op het strand te liggen? Dan is het aan te raden om een fietstocht langs de kustlijn te maken. Tijdens deze fietstocht zie je de prachtige omgeving, de prachtige kustlijn en geniet je van al het overige moois om je heen. Met zo’n fietstocht kun je overigens ook het centrum van Thessaloniki perfect ontdekken.

Het weer in Thessaloniki