Deze boten vertrekken vanaf Thessaloniki

Al sinds de mensheid oud is, is Thessaloniki een geliefde stad. Deze stad is bijvoorbeeld in handen geweest van heel veel landen en volkeren. De reden hiervoor is simpel; de ligging van de stad. De stad is gelegen aan de Golf van Thessaloniki. De Golf van Thessaloniki mondt in de Egeïsche Zee uit, waardoor de ligging van Thessaloniki ideaal te noemen is.

Niet alleen in het verleden was de ligging ideaal, maar hedendaags ook nog steeds. Het is namelijk een feit dat vanuit de haven van Thessaloniki heel veel boten vertrekken. Boten naar andere Griekse eilanden en boten die een rondvaart langs de kustlijn maken. Vanuit Thessaloniki is het in ieder geval mogelijk om één van onderstaande boten te pakken:

  • De boot naar Alonissos
  • De boot naar Skiathos
  • De boot naar Skopelos

De boot naar Alonissos

Alonissos is de naam van een prachtig klein eiland voor de kust van Thessaloniki. Als je naar dit eiland toe gaat, is de kans groot dat je volledig tot rust komt. Op het gehele eiland heerst namelijk een serene rust. Een serene rust die je op vrij weinig andere Griekse eilanden aantreft.

Op dit eiland geniet je ook nog van heerlijk weer én van een prachtige natuur. Als je eenmaal met de boot vanuit Thessaloniki op Alonissos aangekomen bent, kun je van een heerlijke vakantie genieten. Daarbij is het ook mogelijk om meerdere, andere kleine eilanden te ontdekken. Zo kun je vanaf Alonissos de boot pakken naar Gioura, Kyra Panagia en Xiro.

Ps: vind je duiken helemaal geweldig? Dan is Alonissos een ware aanrader voor je. Rondom dit Griekse eiland kun je prachtig duiken.

De boot naar Skiathos

Een ander populair eiland in de Egeïsche Zee is Skiathos. Dit eiland behoort tot de eilandengroep Sporaden en is van deze eilandengroep het kleinste eiland. Met een totaal oppervlakte van 46 vierkante kilometer is het eiland echt heel compact te noemen. Desalniettemin is het een eiland waar je heel veel op kunt beleven.

Zo vind je op dit eiland prachtige natuurgebieden, romantische baaien, schilderachtige dorpjes en uitgestrekte zandstranden. Net zoals op Alonissos geniet je op Skiathos uiteraard ook van heerlijk weer. Mocht je op dit eiland willen verblijven, moet je tijdig een accommodatie boeken. Het aanbod van hotels en appartementen is op Skiathos namelijk niet al te uitgebreid.

De boot naar Skopelos

Tot slot kun je vanaf Thessaloniki ook naar Skopelos toe gaan. Dit eiland behoort ook tot de Sporaden eilandengroep, maar is binnen deze eilandengroep het op één na grootste eiland. Ten opzichte van Skiathos is Skopelos zodoende een stuk groter.

Dit eiland kenmerkt zich vooral door de prachtige zandstranden. Op deze stranden kun je heerlijk zonnen, terwijl je voor de kust prachtige duiktochten kunt maken.

Een leuk detail over Skopelos: maar liefst 67% van dit eiland wordt bedekt met pijnbomen. Dankzij deze bomen is het eiland echt heel fraai om te zien. Bovendien kun je heerlijk over dit eiland heen wandelen en verschillende fraaie plekjes bekijken. Als je vooral tot rust wilt komen, lenen de vele zandstranden op Skopelos zich daar uitstekend voor.

Het weer in Thessaloniki