Dit moet je weten over Thessaloniki

Een vakantie naar Griekenland is eigenlijk altijd een goed idee. In Griekenland geniet je van aangename temperaturen, van veel gezelligheid en van een prachtige omgeving. Dat is zéker het geval als je voor een vakantie in Thessaloniki kiest.

Deze stad is gelegen op het Griekse vasteland en is erg populair onder toeristen. Dit komt onder andere door de ligging, maar ook door het heerlijke weer. Als je een vakantie naar Thessaloniki hebt geboekt, doe je er verstandig aan om je even in deze stad te verdiepen. Daar helpen wij je een handje bij.

Handige tips Thessaloniki

Fietsen door Thessaloniki

In veel steden is het geweldig om op de fiets de stad te ontdekken. Dit is het geval in bijvoorbeeld Valencia, maar is ook zeker het geval is Thessaloniki. Deze stad kun je perfect op de fiets verkennen, waarbij met name de kustlijn erg leuk is.

Je kunt bovendien op meerdere manieren/plekken in Thessaloniki een fiets huren. Wil je graag een fietstour met een gids door Thessaloniki maken? Ook dat is mogelijk. Zo’n fietstocht duurt al snel een uurtje of 3 en laat je de gehele stad zien.

Vakantie periode Thessaloniki

Als je naar Thessaloniki op vakantie wilt gaan, doe je dit het beste tussen april en oktober. In april stijgt de temperatuur behoorlijk hard, waarbij de thermometer op kan lopen tot ruim 20 graden. In de zomermaanden loopt de thermometer nóg verder op; in die maanden kan het op sommige dagen tegen de 30 graden zijn in Thessaloniki. Na de zomer daalt de temperatuur, maar is het tot oktober nog heerlijk vertoeven.

Maak een walking tour door Thessaloniki

Vind je het leuker om de stad te voet te ontdekken? Dan is het advies om een walking tour door Thessaloniki te maken. Het leuke hiervan is dat je hier niks voor hoeft te betalen; dit is volledig gratis. Tijdens deze walking tour kom je echt langs alle bezienswaardigheden van Thessaloniki. En uiteraard kun je tijdens de walking tour van de gezellige terrasjes en restaurantjes genieten.

Het is gebruikelijk om fooi te geven

In heel Griekenland is het eigenlijk gebruikelijk om fooi te geven. Die ‘stelregel’ gaat ook voor Thessaloniki op, maar het is uiteraard aan jezelf om te bepalen. Feit is dat veel toeristen alleen fooi geven als de service goed is. Hierbij kun je denken aan de service in een restaurant, aan de service in een taxi of service in je hotel.

De meeste Griekse restaurants verwachten een fooi van 10%. Is de service in het restaurant echter niet naar je wens? Dan ben je uiteraard niet verplicht om een fooi te geven. Dit ben je in geen enkele situatie verplicht, maar het is toch wel gebruikelijk te noemen in de meeste gevallen.

Houd rekening met de siësta

Dacht je dat men alleen in Spanje van de siësta geniet? Dan zit je fout; ook in Thessaloniki genieten veel Grieken van de siësta. In de warme zomermaanden betekent dit dat tussen 14.00 en 17.00 uur veel Grieken even rust nemen. De Grieken tijdens deze periode storen, is niet aan te raden. De Grieken zijn erg gastvrij, maar zijn erg gehecht aan hun dutje in de middag.

Houd rekening met tijdsverschil

Tot slot is het goed om rekening te houden met een uur tijdsverschil. Thessaloniki ligt in de tijdzone GMT +2, waardoor het in Griekenland een uurtje later is. Zodra je je smartphone in Griekenland aanzet, past deze zich waarschijnlijk automatisch aan de tijdzone aan. Overigens kun je in Thessaloniki probleemloos van je smartphone gebruik maken. Griekenland behoort tot de EU, waardoor je internetbundel ook in Thessaloniki/Griekenland geldig is.

Vergelijk de verschillende reisaanbieders

Op dit moment zijn er 3219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 219 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 212 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 1221 vakanties beschikbaar.

Op dit moment zijn er 917 vakanties beschikbaar.