Bezoek het indrukwekkende Thessaloniki

Na Athene is Thessaloniki de tweede stad van Griekenland en met maar liefst 800.000 inwoners in de regio is dit een stad die meer dan een bezoek waard is. Thessaloniki ademt de Griekse cultuur uit! De stad is gelegen in het noorden van het vasteland, in de regio Centraal Macedonië en ligt aan de Egeïsche zee. Thessaloniki stamt al uit 300 jaar voor Christus en kent een roerige geschiedenis, van Turkse en Romeinse overheersing, en herbergde ook een grote Joodse gemeenschap. Na het einde van het Ottomaanse rijk had Thessaloniki weer zelfbeschikking. Sporen van verleden zijn duidelijk terug te vinden in de stad. Naast kerken tref je er ook synagogen en moskeeën. Laat je tijdens je verblijf in Thessaloniki meevoeren langs de vele historische gebouwen en plekken; zowel uit de recente geschiedenis als uit de oudheid!

Thessaloniki bezoeken, wat mág je niet missen?

In Thessaloniki tref je vroegchristelijke en Byzantijnse monumenten die op de Werelderfgoedlijst staan van Unesco. Bezoek vooral de Witte Toren, een oud Ottomaans fort waar de geschiedenis van de stad verteld wordt. Dompel je onder in de oud Byzantijnse cultuur van de stad, bezoek de Boog van Galerius (Romeinse keizer uit 300 na Christus). Een absolute aanrader daarnaast is een bezoek aan het archeologisch museum; de beste manier om gedegen informatie te krijgen over de geschiedenis van de stad.

Stad en regio verkennen met een huurauto

Wie naast cultuur lekker wil genieten van zon en strand is ook in Thessaloniki aan het juiste adres. Je kunt de wijde omgeving zelf verkennen met een huurauto. Het beste is om de huurauto al in Nederland te reserveren. Een auto huren in Griekenland doe je door online je exacte data in te voeren, waarna je de beste resultaten ontvangt van diverse aanbieders, waarop de selectie kan beginnen. Zo sta je nooit voor (onaangename) verrassingen ter plekke.

Vogelgebied Nationaal park Axios-Loudias-Aliakmonas

Met de auto verken je de wijde omgeving. Je kunt een bezoek afleggen aan het Nationaal park Axios-Loudias-Aliakmonas, even buiten Thessaloniki, dit is een waddenzeeachtige delta waar veel vogelsoorten voorkomen. Hier kom je puur om te genieten van deze bijzondere natuur en dus niet om naar het strand te gaan.

Vaartochten

Natuurlijk kun je een mooie boottocht boeken, dat is wat je immers doet als je Griekenland bezoekt! Vaar naar één van de nabijgelegen kleine eilandjes, of vaar langs de mooiste kliffen of rotsformaties! Er zijn boottochten die naar eilanden in de regio varen, zoals Alonissos, Skopelos of Skiathos. Hier kun je een heerlijke dag vertoeven; een ware aanrader!

Zon, zee en strand

Natuurlijk wil je genieten van het mediterrane leven van de Egeïsche zee! En daar is ruimte genoeg voor in Thessaloniki. Thessaloniki beschikt over de mooiste stranden! Er zijn echt zeer mooie zandstranden, maar ook diverse rotsachtige baaien. En wil je weer eens wat anders, dan vaar je naar een van de genoemde eilanden, ook hier kun je perfect genieten van de mooiste stranden die Griekenland rijk is!

Het weer in Thessaloniki